Translate

dijous, 18 de juny de 2015

ORANGE BUTTERFLY


EL TARONJA és el color del sol i significa vitalitat, autocontrol, els fruits de la terra, connexió amb la natura, esperit jove, bona salut, confiança en un mateix. És el color del segon chakra. També anomenat Centre de la Sensació, Chakra esplènic o de la Melsa, Hara, Svadhistana és al centre de l'abdomen I està associat al sistema reproductor, òrgans sexuals i plexe lumbar, la glàndula endocrina: gònades i el sentit: sentit del gust i la gana. 

Consciència: aquest chakra també s'associa amb les parts de la consciència relacionades amb el menjar i el sexe. Té a veure amb la comunicació del cos amb l'Ésser interior, amb el que vol el cos i aquest necessita, així com amb el que troba plaent. Aquest chakra també està associat al cos emocional i a la nostra voluntat de sentir emocions. Element: aigua

"Dret a sentir", els comentaris; "No ploris més!", "No tens cap motiu per queixar-te," No tens raó per estar enfadat/a "," Domina les teves emocions!", Etc. Aquests i d'altres són prejudicis d'una cultura que reprimeix l'expressió de l'emotivitat, que considera febles als que demostren la seva part més sensible i fa que ens sigui negat el nostre dret a sentir. Sense saber el que sentim no podem esbrinar que és el que desitgem.

L'energia del color taronja és molt beneficiosa en refredats, bronquitis, bronquitis crònica, infeccions de ronyó i bufeta, hemorràgies de qualsevol origen.

Més que el vermell, posseeix una força activa, radiant i expansiva. Té un caràcter acollidor, càlid, estimulant i una qualitat dinàmica molt positiva i energètica.

Fet a força del vermell i del groc, el color taronja és un color càlid que resulta bastant agradable a la nostra percepció. Pren l'energia del vermell però la matisa amb la intel·ligència del groc, sent un color que inspira calidesa i sentiments però al mateix temps continguts per les brides de la intel·ligència. És un color energètic que beneficia la llar, les iniciatives socials, les relacions i l'alegria.
Associacions més importants: Dependència, codependència o independència. Shock. Traumes. Profund coneixement i èxtasi.

Significat simbòlic: Harmonia. Bellesa. Art. Divinitat i renúncia (les túniques dels monjos budistes són de color taronja). Sexualitat. Confiança.

Significat espiritual: Coneixement. Individualització. Lliurament. Necessitat de pertinença.

Significat mental: Saviesa. Indecisió. Paciència i constància. Profund coneixement interior. Manca del sentiment del propi valor personal. Dependència, codependència, o bé independència. Interdependència (suport mutu).

Significat emocional: Saviesa i sentiments "viscerals". Saviesa espontània, instintiva. Sociabilitat. Sexualitat per plaer i goig, no amb l'objectiu de la concepció. Histèria. Depressió. Excitació. Extraversió. Shock. Trauma. Alegria. Profund delit.

ELS NUSOS: Si bé els nusos com a símbol representen diverses coses, sovint transmeten la idea de fixació en un estat determinat. Això és una mica complex, complicat i embullat, manifesta un lligam i al mateix temps, l'oposat: desembolicar, un desenllaç, una solució. 

En la rica cultura celta i més específicament, en el que eren les seves artesanies, els nusos són una de les més atractives i més fàcilment recognoscibles. A més de la bellesa decorativa d'aquests complexos nusos, tenen un gran simbolisme i en ells es guarden diferents significats. Van començar a aparèixer prop de l'any 450 aC, i encara que mínims registres que parlin sobre els seus significats s'han trobat en coherència els mateixos tipus de nusos en circumstàncies similars i la interpretació simbòlica de cada un d'acord a la cultura celta coneguda i que avui ens permet conèixer alguns dels significats d'aquests nusos.


En destacarem tres:

EL NUS DE DARA CELTA.  El nom Dara prové de la paraula irlandesa "Doire", que significa "roure" i a la ciutat irlandesa de Kildare, on es troba l'església erigida per la Santa Brígida d'Irlanda, es pot veure aquest nus com a element decoratiu en repetides ocasions. Aquesta església es diu Cill-Dara, la qual cosa significa alguna cosa així com "l'església del roure", a més, la forma del nus presenta moltes similituds a les arrels d'aquest tipus d'arbre, per la qual cosa no és estrany que el nus de Dara s'associï directament amb els arbres del roure, considerat un arbre sagrat pels celtes. Entre altres coses, es creu que el nus de Dara s'ha utilitzat al llarg de la història com un símbol del poder, el destí, la saviesa, la força, la resistència i el lideratge. En la cultura celta, el poder del símbol del roure era invocat en els moments més durs, quan era necessari ser fort i resistir un desafiament, aferrant-se a les arrels qual savi roure.

NUS QUATERNARI CELTA.  El nus quaternari obté el seu nom a causa de les quatre cantonades o als quatre poders que el componen. Com tot nus i com passa especialment en els nusos celtes, es tracta d'un símbol infinit i tancat, és a dir, que no té ni principi ni fi, raó per la qual cosa sempre estan relacionats al concepte del que és suprem i etern, el que mai mor. En ser aquest un nus quaternari, està compost per 4 parts que formen un conjunt i solen assenyalar-diferents significats per a aquest conjunt: punts cardinals, estacions o bé els quatre elements: foc, terra, aigua i vent. Des d'un punt de vista històric i mitològic, se'l relaciona amb els 4 tresors dels Tuatha Doni Danann (la gent de la deessa de Danú) o bé dels 4 evangelis del Llibre de Kells.

NUS QUÍNTUPLE CELTA.  Similar al que passa amb el quaternari, el nus quíntuple celta és un conjunt compost per 5 elements, el qual consta de 4 cercles que s'entrellacen per formar la cinquena figura al centre. Com sabem, els antics celtes es caracteritzaven per una forta relació directa amb la mare natura, la qual cosa figura a la majoria de les seves llegendes. En aquest nus es pot veure l'essència d'això. Cada cercle representa un element (foc, terra, aigua i vent) i l'enllaç que es forma a partir d'aquesta unió és l'esperit celta, que es representa amb la figura del centre. Al seu torn, cadascun dels quatre cercles també simbolitza les quatre estacions  i els quatre punts cardinals. La conjunció de tot això és l'harmonia de l'esperit celta, que es troba entre totes les coses.

LES PAPALLONES representen l'ànima femenina, és per això que són generalment utilitzades per les dones, denoten la delicadesa, la fragilitat, i el seu vol, suau i ple de calma evidència la seva positivitat.

En xinès mandarí paraula papallona és "humà tieh". significa "70 anys", per tant, les papallones s'han convertit en un símbol per a una llarga vida. En la cultura japonesa les papallones es consideren representatives de les joves donzelles i la felicitat conjugal. Moltes famílies japoneses utilitzen la cresta de la papallona com un bonic disseny.

Alemanya té una molt singular creença sobre les papallones. Com les papallones poden ser trobades sovint planant sobre la llet o la mantega, s'han associat amb bruixes tractant de robar la crema. La paraula alemanya per la papallona és "Schmetterling", que és en realitat deriva de la paraula txeca "de Smetana", que significa "crema".

Existeixen molts vincles amb papallones a la mitologia d'arreu del món, molts dels quals, en particular en la mitologia grega, les enllacen amb l'ànima humana. Els antics grecs també veien les papallones com les ànimes dels que havien mort. En grec antic la paraula papallona és "Psique", que vol dir "ànima". En un dels dialectes rus, papallones, són denominats "dushuchka", que és un derivat de la paraula "dusha" també significa ànima.

També hi ha una dita irlandesa que diu que: "Les papallones són les ànimes dels morts a l'espera de passar pel purgatori. Hi ha una petita ciutat de Mèxic en la que també s'associen amb les ànimes les papallones. És a aquest poble que les papallones monarca migren cada any, al voltant de la festa coneguda com el Dia dels morts. el poble d'aquesta ciutat veu a aquestes papallones com el retorn de les ànimes dels morts.

Segurament alguna vegada heu escoltat dir que si una papallona blanca vola sobre tu és un senyal de sort o que algú a qui estimes molt et visitarà. Potser et van dir que simplement si veies una papallona has rebut la sort automàticament, que es creu, que elles posseeixen.

Les papallones són uns insectes que presenten diferents varietats i colors, i que són molt populars en el món no només per la seva bellesa i representativitat, sinó també per ser elements importants en la naturalesa (com tots i cada un dels éssers en aquest delicat equilibri) i per tancar un significat místic molt especial.

Els antics habitants Celtes, que tenen gran tradició en quant a simbologia i creences, reconeixien a les papallones com fades i es creia fins i tot que eren petits éssers voladors amb poders sobre-naturals.
Altres Cultures s'associen a les papallones amb la metamorfosi i la seva capacitat per ser nexe entre la vida i la mort, afirmant que elles tenen la capacitat de preservar vides del passat i donar-los l'oportunitat de tornar a la vida sota l'aparença de fades.

Sempre cal tenir alguna imatge representativa a casa, ja que podem atraure d'aquesta manera a la nostra llar la sort i bona vibració que tenen aquests fràgils insectes.

VOLEU COL·LABORAR AMB XEMIO?
Doncs ja sabeu, per cada polsera Orange Butterfly de 6€ es donaran directament 2€ a XEMIO.
La podeu trobar el dia 27 de juny a El Portaló de Sant Andreu i a Dracmaycat Shop
MES INFO :

Cap comentari:

Publica un comentari