Translate

dimarts, 9 de juny del 2015

KHELLENDROS

Khellendros: Dragón Azul macho

Un braçalet o polsera és una joia més o menys circular que es col·loca al canell, als braços o a la part final de les cames. Pot rebre diferents noms, així una polsera sol ser més fina que el braçalet i una esclava està formada per diverses voltes unides entre si.
Tradicionalment s'han fet servir per adornar el cos o transmetre poder, ja que solien estar fets de metalls preciosos.

L'antiguitat de la polsera és similar a la de l'anell si no és superior ja que s'han trobat exemplars a les mòmies de l'Antic Egipte i en sepultures prehistòriques europees de l'Edat de bronze i s'observa sovint representat en els relleus de personatges de l'antic Imperi assiri. Els més antics es remunten al Neolític, essent aquests en forma de trossos de petxines perforades.

Se sap de l'existència de polseres i braçalets de totes les civilitzacions antigues començant amb la prehistòrica de l'Edat del Bronze, els quals solen tenir forma espiral o circular senzilla. El segueixen els egipcis, de forma cilíndrica i de dues peces, adornats amb incrustacions de pedreria i emblemes propis. Els fenicis, els confeccionaven com anells oberts i acabats en caps d'animals. Els grecs i romans presentaven formes circulars o espirals, imitant una serp i adornats sovint amb pedres i medalles. De l'Imperi bizantí consta, pels mosaics i miniatures, que el braçalet era fet servir per les classes altes. No obstant això, no va haver de ser molt comú i menys encara a Occident (a excepció de les regions del Nord d'Europa) a jutjar pels poques restes que de tals complements ens ha deixat l'Edat Mitjana. Al segle XV van restablir el seu ús els cavallers com a divisa en els jocs d'armes i en l'Edat Moderna, les senyores com un article de luxe.

Amb el pas del temps han anat evolucionant i s'han fabricat de diferents formes i amb diferents elements.

Les civilitzacions antigues usaven polseres o braçalets als canells perquè creien que els metalls tenien relació amb els astres i influïen en els cicles vitals de l'home. En el subcontinent hindú, els habitants, especialment les dones usaven múltiples accessoris, per als cabells, el coll i les orelles, i en especial als braços que els lluïen totalment coberts per polseres i braçalets. Els grecs, més que una realització d'accessoris i polseres, es van dedicar més a l'escultura, per això els ornaments que ells portaven a les mans i cos en general, eren miniatures esculpides que representaven figures religioses i mitològiques o escenes heroiques. Actualment, els ornaments que nosaltres utilitzem no són tan primitius com els que s'usaven en aquelles èpoques. Ara amb tanta tecnologia s'ha aconseguit llaurar en or, plata, diamants, maragdes i robins, figures que van des de la molt famosa creu, fins rostres feliços, sabates, claus, cors i un sens fi d'objectes que observem en la quotidianitat de la nostra vida .

En l'antiguitat, les polseres en la seva gran majoria, eren confeccionades d'or i ostentaven i representaven el poder econòmic de qui la portava.

Dins de la gran varietat de models i dissenys de polseres, les quals poden estar constituïdes per materials variats, les polseres poden classificar-se com rígides, o toves.
Les polseres fabricades o fetes de fil poden adornar canells o peus, en l'actualitat les polseres de fils posseeixen un gran ventall de possibilitats donat la molt variada quantitat de colors que el mercat ofereix, donant a la polsera característiques pròpies i diferents al moment de confeccionar-la.

Les diferències poden donar-se no només pel color sinó també pels nusos utilitzats en la seva construcció, la textura del fil i la terminació que es doni a la mateixa.

Les polseres que es realitzen a mà representen, en si mateixes, veritables obres d'art i segons el seu disseny i els colors utilitzats, se'ls donaran significats diferents, arribant a conèixer-se en algunes regions com autèntics objectes de poder.


Polsera KHELLENDROS (www.facebook.com/dracmaycatshop)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada