Translate

divendres, 24 de juliol de 2015

AMPARO MUÑOZ EN EL CASTELL DE CORNELLÀ


El dimarts 14  de juliol es va presentar el llibre d'Amparo Muñoz Rocha Las heridas del silencio en El Castell de Cornellà, un marc esplèndid on el mestre de cerimònies en Joan Fernández Trabal va confiar i donar pas a una especial i peculiar presentació. Agrair doblement la confiança  a l'excel·lentíssim alcalde de Cornellà Antoni Balmón que amb Mar Martínez, qui va realitzar la lectura d'un dels relats personals, ens varen acompanyar i honorar amb les seves aportacions.

Els preparatius


La presentació d'un llibre està ple de màgics moments, 
de complicitats i emocions. 

La signatura


El millor de tot són els somriures, la curiositat, les complicitats, el saber que malgrat no agradar a tothom el treball hi és, i és fet. Amb il·lusió, somnis i malsons.

No tot s'acaba amb la seva "posada en escena" tot llibre de ficció o assaig suposa anys de feina, mesos d'incerteses, dies d'angoixa, hores d'estrès, minuts de reconeixement i segons de pau i plaer.

Però és veritat que quan els comparem amb els fills hi ha quelcom de cert. Malgrat tot, repetim i fins i tot més d'un cop. Tots diferents, tots estimats i per ells serem immortals.


Las Heridas del silencio és una recomanable lectura per tot l'any, relats breus, d'herois i per a herois. Entenent per heroi a qui representa la quinta essència  dels trets claus en la seva cultura d'origen, valors com  la justícia social, l'empatia, la resiliència o les sinergies. Per que si viure ja és tot un acte de valentia, compartir les nostres vides esdevé la primera heroïcitat, promoure, difondre i apostar per la nostra cultura no es queden pas enrere. 


Luisa M. Chaves ens prepara en el seu pròleg pel que ella considera "un privilegio" la lectura de la nova obra d'Amparo Muñoz Rocha. 

Pel que fa a mi us puc dir que en les seves planes he trobat que un pot ser coherència fins la incoherència, que si la felicitat és l'absència de dolor, és a les nostres mans transmutar el patiment, que més enllà de l'intent hi és el fet. Que és pot viure sense ombra i que no he d'oblidar mai com es recorden els somnis. Per que qui somia dormint no sap que somia. I per això mateix Amparo Muñoz Rocha és una conta contes, per que ella somia desperta.

Gràcies de tot cor per honorar-me al convidar-me a fer la seva presentació.

Imatge: ©Eva García

més imatgesEL CASTELL DE CORNELLÀ
Carrer Mossèn Jacint Verdaguer s/n
El Castell de Cornellà - Ciutat de la Lectura.
Cap comentari:

Publica un comentari