Translate

diumenge, 22 de maig del 2016

LONDRES 24 HORES DE SHERLOCK HOLMES


A) Parada de Baker Street (línies Bakerloo, Jubilee, Hammersmith, Metropolitan i Circle). Ni bé sortir, ja et trobaràs amb la estàtua de Sherlock Holmes, una de les poquíssimes estàtues de tot Londres dedicades a personatges de ficció. Abans de prosseguir, un detall de turista expert: a l'estació pots trobar unes rajoles amb el típic perfil d'Holmes pintat en ells en diversos tons.



B) Sherlock Holmes Museum, al 221-b de Baker Street. El Govern permet que el lloc mantingui en 221-b com a número en honor al seu il·lustre resident, encara que en realitat li correspondria el número 239.



C) Park Plaza Sherlock Holmes Hotel al 109 de Baker Street.

D) Rubens Restaurant el 79 de Baker Street està en el lloc que al segle XIX ocupava la farmàcia on el creador de Sherlock Holmes anava a proveir-se de medicaments.

E) Darrere de la Camden House situada al 32 de Baker Street trobaràs la casa des d'on el Coronel Sebastian Moran, mà dreta de Moriarty, dispara Sherlock Holmes a La casa buida d' El retorn de Sherlock Holmes.



F) En el 2 de Devonshire Place el propi Conan Doyle tenia la seva consulta i també temps, com per escriure des d'aquí Un escàndol a Bohèmia. L'edifici es diu Conan Doyle House.

G) El 15 de Welbeck Street és on el propi Moriarty va voler acabar amb la vida de Holmes.

H) En el 2 de Upper Wimpole Street està l'antiga llar de Conan Doyle.

I) I, per descomptat, tampoc podia faltar el llar del Dr. Watson. On? En el 9 de Queen Anne Street.

J) The Langham Hotel, un espectacular i monumental hotel de 5 estrelles que va obrir les portes el 1865 -de fet va ser el primer Grand Hotel d'Europa-. Era un lloc freqüentat per Conan Doyle i fins i tot per Oscar Wilde.

K) Oxford Circus, sovint nomenat com Regent Circus, molt concorregut per Holmes i Watson en diverses obres.

L) Cafè Royal al 68 de Regent Street. Una antiga cafeteria freqüentada per escriptors, com el mateix Conan Doyle. Aquí fora, Holmes rep una tremenda pallissa a L'aventura del client il·lustre.



M) Criterion Restaurant al 224 de Piccadilly. Aquest restaurant va ser obert en 1874 -sí, fins i tot més antic que la instal·lació de la famosa estàtua d'Eros, que va ser en 1893- i segons Conan Doyle, Holmes i Watson es van conèixer aquí a l'any nou de 1881.

N) L'antiga i desapareguda St James 's Hall, on Holmes i Watson solien acudir, oberta el 1858. La sala era una veritable joia dissenyada per Owen Jones, qui també va decorar l'interior del Palau de Vidre de l'Exposició Universal de Londres de 1851. La St James 's Hall estava situada a l'espai que avui hi ha entre Regent Street, Piccadilly Circus, Vine Street i George Court.


O) Partim des del Critèrium i passem per Piccadilly Circus, esmentada en Diverses obres de Conan Doyle.

P) Baixem pel carrer Haymarket fins al Royal Haymarket Theatre, Aixecat en 1720.

Q) A prop de la parada d' metro de Charing Cross, el carreró Craig’s Court on el doctor Watson posa en lloc segur els seus escrits en El gos dels Baskerville.

R) En el 4 de Whitehall Place Estaven les Primeres oficines de la Scotland Yard -més tard van ocupar diversos edificis dels voltants, despres als Norman Shaw Edificis propers al Big Ben per acabar a la seva seu actual al 8- 10 de Broadway -. Evidentment, les antigues oficines de la Scotland Yard eren les freqüentades per Sherlock Holmes.

S) Sherlock Holmes Pub, al 10-11 del carrer Northumberland. Aquest pub antigament es deia El Northumberland Arms en 1957 van comprar el material de la Gran Exposició Sobre Sherlock Holmes del Festival de la Gran Bretanya, un munt de relíquies Ssobre el personatge i el seu lleial company d'aventures. Així que, amb el suport de la família del creador d'en Holmes, van decorar de pub tal i com es pot veure avui.

T) Després d’una Pinta, anem a l'estació de Charing Cross, present pràcticament en una desena d'aventures de Holmes.

U) En Agar Street trobem una comissaria on era el Charing Cross Hospital, on van guarir a  Sherlock Holmes de la gran pallissa que va rebre fora del Cafè Royal de Regent Street.

V) En el 409-412 d’ Strand hi ha el Adelphi Theatre, fundat el 1809. On Sir Arthur Conan Doyle va estrenar La casa de Temperley el 27 de desembre del 1909 una obra de boxa -res a veure amb Holmes- que cap teatre va voler produir. Ni tan sols aques, en Doyle va llogar el teatre per poder dur a terme el seu projecte, un drama en el món de la boxa que no va funcionar pas.

W) Una mica Mas Lluny, a l’ Strand també, hi ha el cèlebre Hotel Savoy,  icona britànica des de 1889 que ha patit una de les restauracions més ambicioses del Regne Unit. Una joia que combina elements d’Art Deco amb el luxe actual més exclusiu.

   X) Simpson-in-the-Strand, és el restaurant preferit per Holmes i Watson. Obert el 1828.


Y) El Lyceum Theatre, al costat de Covent Garden. I aquí és on es diu que va ser el mateix Willian Gillette qui posés l’ “Elemental, estimat Watson” en boca d'en Holmes per primera vegada.

Z) La Royal Opera House -o el Covent Garden Opera. Covent Garden, on Breckinridge té la seva parada de carn en L'aventura del Carboncle blau.


Londres ofereix més de 200 localitzacions 
del Sherlock Holmes més clàssic.




PERÒ SI VOLS CONÈIXER MOLT MILLOR A SHERLOCK HOLMES... 
RES COM PERTÀNYER AL CÍRCULO HOLMES



La nostra Associació, que compta amb més de 20 anys d'existència, està dedicada a l'intercanvi i la relació entre aficionats i col·leccionistes de tot el relacionat amb Sherlock Holmes.

També ens dediquem a l'estudi i coneixement de tot allò que tingui a veure amb la Literatura Policíaca en qualsevol de les seves formes. Publiquem igualment uns butlletins trimestrals que li prenen el pols a l'actualitat sobre Sherlock Holmes i organitzem activitats, visites, taules rodones, conferències sobre l'insigne detectiu i el seu món. A Barcelona que és on el Círculo Holmes té la seva seu, però també ens desplacem a altres províncies per contactar amb vells coneguts i/o desconeguts amics, com Madrid, València, Conca, etc.
Círculo Holmes Plaça del Pi, 3er 2a 08002 - Barcelona Tel. 630 434 263


Esperem que gaudeixis dels nostres continguts i que tornis a visitar-nos aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada