Translate

diumenge, 10 d’abril del 2016

PROJECTE CREIXENT



"Imagina't per un moment que ets un nen i et trobes a casa en un poble de Birmània. Mentre dorms la migdiada, et despertes per que sents sorolls forts, gent cridar i passos per tot arreu. Veus gent corrent, els teus pares et diuen que agafis al teu germà i surtis de presa per la porta del darrere i que segueixis el camí del bosc on tant us agrada jugar i passar l'estona. Correu espantats mentre sentiu bales xiular al voltant, et gires i veus el teu poble cremant!

Sense mirar enrere seguiu cap endavant. Algunes vegades veieu a algun adult amb uniforme militar i t'amagues, tens por d'aquesta gent vestida de verd que els cridava als teus pares. Han passat diversos dies i us trobeu molt cansats. Ja és de nit, plou i teniu fred. Us acosteu per entrar en calor i us quedeu adormits.

Tot d'una et desperten uns sorolls i davant vostre hi ha altres nens de les vostres edats, t'espantes i intentes protegir al teu germà petit. Parlen el teu mateix idioma, el birmà, i et diuen que els acompanyis que coneixen un lloc on estareu protegits i en tindran cura. Et donen confiança així que accedeixes i els segueixes.

Us trobeu a Tailàndia, el país veí, a pocs quilòmetres de la frontera amb Birmània. En una escola, amb birmans com vosaltres, i t'expliquen que en aquesta zona hi ha molts nens amb la mateixa situació que vosaltres i que al centre ningú us podrà fer mal, estareu fora de perill, tindreu aliment i un llit i podreu estudiar com ho fèieu en el vostre poble. 

T'expliquen que algunes vegades vénen els pares a buscar els seus fills, altres segueixen esperant i altres els vénen a veure durant els mesos de vacances ... "


La Fundació Col·labora Birmània, al costat del cantant barceloní Tripulante i un grup de reconeguts professionals del món audiovisual, han creat una campanya per recaptar diners i així mantenir els 30 nens i nenes sense família que viuen a l'escola km 42, un col·legi d'immigrants birmans a la qual l'ONG ajuda fa més de 5 anys.

Després del treball creatiu del vídeo "Un lloc perdut" dirigit per César Curta, el cantant Vicen Martínez tenia molt clar que el segon video amb la cançó "Creixent" també seria molt especial. Volia donar-li un valor afegit i donar suport a una causa solidària. Va contactar amb Col·labora Birmània i amb Lucas Elliot (productor executiu) i Jorge Cosmen (director, guionista i director de fotografia) i van començar a treballar en una idea: rodar a Tailàndia el videoclip a l'escola km 42, on es troben els nens birmans, per conèixer la causa de primera mà i els protagonistes serien els nens mateixos.

Després d'un dur treball de recerca de patrocinadors per cobrir el cost de l'equip i el viatge, van volar fins Mae Sot, una ciutat tailandesa fronterera amb Birmània. Allà van comprendre la situació que passen aquests nens i nenes. Van gravar molt material del qual sortiria el videoclip i un vídeo promocional per a la ONG amb el protagonisme absolut dels nens amb l'ajuda de l'escola i altres membres de les comunitats birmanes que viuen per la zona. Col·labora Birmània al costat de Tripulante han creat un repte, una causa que es pot donar suport a través d'una campanya benèfica de crowfunding per aconseguir 9.000 euros necessaris per mantenir els 30 nens durant tot l'any.




Link repte de recaptació solidari: 

Link del videoclip youtube: 

Link Spot Colaborabirmania: 

PROJECTES DE COL·LABORA BIRMÀNIA

Col·labora Birmània és una ONG que neix el 2009 desenvolupant projectes d'ajuda humanitària i educatius amb la població birmana desplaçada a la frontera tailandesa, on es calcula que hi ha prop de 20.000 nens birmans i amb prou feines la meitat estan escolaritzats.

Gràcies a Col·labora Birmània i a la tasca dels seus fundadors, aquests nens milloren la seva qualitat de vida i reben una educació digna a les escoles de Mae Sot, una petita ciutat al nord-oest del país a 4 km de la frontera amb Birmània.

1) La Guarderia Chicken School: Una llar d'infants amb 104 nens registrats, encara que solen anar entre 80 i 90. Els pares dels nens viuen en la comunitat dels voltants de l'escola (Mae Kua Luang) i treballen al camp. Són immigrants il·legals i si no fos per la chicken school, els seus fills no rebrien cap tipus d'escolarització. És important per a Col·labora Birmània poder pagar el dinar diari de tots els nens, ja que això contribueix al fet que els pares els portin a l'escola.

 2) L'Escola Km42: La major part de l'escola va ser construïda per Col·labora Birmània. En ella hi ha uns 400 nens registrats. És doncs una escola bastant gran. Disposa de 3 dormitoris, dutxes, menjador i guarderia, a més un espai bastant gran en el qual hi ha les diferents aules (tot i que encara no han pogut edificar parets per separar-les). Col·labora Birmània afronta les despeses juntament amb una altra ONG italiana, Help without frontiers.

3) El centre de formació professional STTC: Es tracta d'un centre de formació professional que ja fa temps que existeix i al qual Col·labora Birmània va construir l'edifici actual i proporciona professors voluntaris.

4) El Orfanato Safe House: En aquest orfenat viuen uns 60 nens que estan apadrinats per famílies espanyoles. La majoria d'aquests nens van ser abandonats o van perdre als seus pares per diferents raons (Sida, violència, etc.).



Tripulante va debutar al 2013 quan el músic i productor musical barceloní Vicen Martínez, (creador d'GuitarRec-Estudi de Gravació Online i guitarrista de bandes com GuitarRec– Estudio de Grabación Online y guitarrista de bandes como Sidonie, Pablo López, Nena Daconte i La Rabia del Milenio), comença a compondre per a un nou projecte i grava, edita i produeix, de forma independent, el seu primer EP: ‘El Brillo de la Ciudad’. Un treball que va aconseguir collir molt bones crítiques en els mitjans especialitzats. Al juny de 2015 Tripulante publica el seu primer llarga durada.

Un disc que es nodreix de les guitarres afilades i del so rock més independent, combinat amb melodies pop tenyides amb un aire acústic. En total inclou 11 temes compostos i produïts pel propi Vicen.

Però el guitarrista i cantant ha sabut envoltar-se bé. Tripulante, així ha batejat l'àlbum, compta amb la col·laboració de Kim Fanlo (Nena Daconte, Pablo López, Georgina) al baix i coproducció de dues cançons; el seu germà Fèlix Fanlo a la bateria; Tomi Pérez (Maldita Nerea, Efecto Corredor) com a enginyer de mescles, així com la participació de Mikel Irazoki (Miguel Bosé, Ana Torroja, Mikel Erentxun) en la coproducció i sota d'una de les peces, i de Manel Guerrero, guitarrista habitual en la formació en directe.

El disc, editat sota un nou segell independent, Keepalive Records, http://tripulanteweb.es en la seva estrena es col·loca número u de vendes a iTunes en la categoria d'Alternativa i Rock llatí durant dos dies consecutius.

Concert solidari Projecte Creixent a favor de la fundació Col·labora Birmània.


Actuacions de Tripulant, Minova, Elko i Manel Guerrero. 
Presenta l'actor Joseps 'quin riure (Josep Sala)

La recaptació anirà destinada a l'ONG en ajuda als nens desplaçats des de Birmània 
a 42 km Learning Center Tailàndia, 
on estudien, dormen i s'alimenten lluny de les seves famílies.

Reserva ja la teva entrada a: http://bit.ly/1QUkF3Q o uneix-te al repte solidari per aconseguir la quantitat necessària per mantenir els nens durant UN ANY: http://reto.tripulanteweb.es/


* Les aportacions de 15 euros o més, inclouen l'entrada. Menors tenen l'entrada gratuïta.

Marc Comas Cofundador de Col Birmània
Correu electrònic: mcomas@colaborabirmania.org


Web: colaborabirmania.org

Jorge Cosmen / Director

Realitzador, director de fotografia i operador de càmera. Treballa per productores espanyoles i internacionals. Premiat en diversos festivals internacionals tant pel seu treball personal com comercial, ha dirigit espots per a marques importants com Coca-Cola, Sony, Movistar o MotoGP i alguns dels seus treballs artístics han estat exposats en llocs com Anthology Films Archives New York, National Gallery Washington, Bass Museum of Art Miami, TATE Modern London, Musee du Jeu de Paume Paris, Image Fòrum Tòquio, MNCARS Madrid i el National Film Archive Prague, entre altres.  2002 Best of Videoart Transmediale Berlin, 2002 Premi Festival Audiovisual Vitòria-Gasteiz, 2001 Honour Diploma Photokina Köln, 2000 Primer Premi Videocreació INJUVE. Publicitat 2012 Laus Plata | ADG-FAD Barcelona, 2009 1 Or, 1 Plata, 3 Bronzes | L'Ull, Buenos Aires, 2007 Primer Finalista | L'Ull de Iberomérica, Buenos Aires LLUC ELLIOT/PRODUCTOR EXECUTIU https://es.linkedin.com/in/lucas-elliot-b6a82737. 

El 2005 s'incorpora a boolab com a productor executiu, i supervisor creatiu en la major part dels treballs de la productora, a través de la qual ha estat múltiplement guardonat a nivell nacional i internacional (WWF Gorilla, Lleó d'Or a Cannes 06, Pencil de Plata al One Show 06, i Sol d'Or al Festival Iberoamericà de Sant Sebastià 06).

Assumeix la producció executiva i la supervisió creativa de tots els projectes internacionals com ara la imatge de Cartoon Network a EUA, la campanya d'Adidas per als Jocs de Pequín 2008 costat de l'estudi PSYOP, les capçaleres dels Campionats Mundials de Motociclisme MotoGP 2006 i 2007, i els títols de presentació del festival internacional de cinema independent Slamdance 2010.

Ha estat conferenciant en diferents esdeveniments i festivals nacionals i internacionals com el Resfest Spain 2008, OFFF Lisboa 2008, Art Futura 2009, Rome Film Fest 2009, i Renderyards Festival 2010.


PUBLICAT A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada