Translate

dimarts, 23 de desembre del 2014

CIUTAT DE LA LECTURA


Cornella de Llobregat  va encetar al 2009 una nova estratègia de millora a partir d’un valor, el foment de la lectura: la lectura com a factor de canvi i desenvolupament positiu de la seva ciutadania, com una eina de convivència i creixement.

"Cornellà ciutat de la lectura" és una iniciativa que va apostar pel coneixement com a eina de qualitat de vida de la ciutadania amb els objectius de crear noves iniciatives i sumar i donar relleu a totes les que ja s’estaven realitzant. Facilitant així que tots els ciutadans, petits i grans, tinguessin accés a la lectura. Cercant complicitats amb tots els implicats com són els ciutadans, els col·lectius, les entitats o les empreses del municipi. Va crear-se un espai que ha fet possible l’experimentació i reflexió sobre la lectura i el seu foment. Posicionant la ciutat com una ciutat que aposta pel coneixement a través de la lectura.* 

El passat dimarts 18 de novembre a les 19:30 al Castell, cinc anys després, es va celebrar una trobada dels autors/es locals amb l'Alcalde Antonio Balmón. Conduit per l’actor Ignasi Guasch amb la participació d’en Francesc Xavier Simarro, en Jorge Gamero, i n’ Amparo Muñoz Rocha.


No tan sols va ser un acte de reconeixements, va haver espai per l’autocrítica, noves propostes i agraïments.

 



El que si va quedar palès és l’èxit de la iniciativa i paga la pena insistir en el reconeixement del que és una tasca ben feta i amb ganes. Agraïm a tots els que ho fan possible en la persona que els representa, en Jordi Garcia Guitart Regidor del Pla Ciutat de la Lectura, Biblioteques, Política Lingüística i Districte II de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat:

GRÀCIES i endavant un any més!



*(http://www.cornella.cat/ca/CiutatDeLaLectura.asp) 

divendres, 12 de desembre del 2014

MYSTERO DE MIQUEL GIMÉNEZ

Quan varem presentar la novel·la en format digital qui ens anava a dir que acabaríem per unir passions i devocions.
Ahir a la Llibreria Gigamesh amb Edicions Xandri -aposta agosarada d’en JR Armadàs i Eduard Anguita - varen presentar la novel·la en paper. Estem d’enhorabona  i llamborda a llamborda anem fent camí. 

De les millors coses que podien passar va ser veure reunits al costat del mestre altres maeses lletraferits com Lem Ryan, Miquel Ojeda o Alberto Cabrera entre d’altres igual de consagrats o com en Emilio Delliafonte i la constatació de que la força hi és a la família amb la Júlia.



 

o reconeixements de  profit que són de molt agraïr 
com el d'en Josep Cros


Però ser al voltant d’en Miquel Giménez i la seva obra ja té aquestes coses...

Mystero  és una novel·la d’en Miquel Giménez,  periodista i escriptor, on es percep el sincer desig d'agradar, d’entretenir i fer somiar on es barregen autors com HG Welles, Conan Doyle, Maxwell Grant, Stan Lee entre els molts que hi podem trobar i elements meravellosos com El Domo, la cavoríta ígnea, luces nocturnas inhalàmbricas, El Ministerio Imperial de la reconstrucción física y moral, El Club del fuego infernal o la República de Thule... avatars, marcians, enginys mecànics, telèpates...
Una polièdrica barreja de complicitats amb el lector d’aventures, fantasia en la més pura tradició del còmic i la novel•la de gènere com per que el lletraferit nascut a mitjans del segle XX pugui acabar patint un atac de feridura davant tants i tants imputs i aclucades d’ull que t’agafen per sorpresa amb alevosia i textualitat.
Mystero a més de Steampunk és un Glossari i un índex d’un cànon gairebé oblidat, a les golfes de moltes infantesses, dels que avui pentinem canes i restem amb ganes de seguir construint un món sense por d’embrutar-nos les mans. Creient més enllà de la percepció diària en les capacitats de la nostre ment universal.
Qual Caronte  ens passeja, amb la nau de la seva narrativa, d’una riba de fantasia i il•lusió a la riba del més esgarrifós horror d’aquest riu on viu immers Mystero, infernal i maquiavèl•lic. Miquel Giménez ens fa de gondolieri per tots els canals de la perversitat més truculent que fereixen l’ànima humana... i marciana.
Començant, per on tothom que conegui l’horror sap que s’ha de començar:
els terribles crims de Londres...

He reproduit la ressenya feta en el seu dia, ara més convençuda que mai, que qui no té somnis, mor abans. I qui vol morir poden viure lliure?


i sabem que ja s'empesca alguna de nova...

http://www.sarasuati.com/resenya-mystero-de-miquel-gimenez/

Presentació de Mystero, la novel•la Steampunk de Miquel Giménez per Mayte Duarte a El Portaló de Sant Andreu per Dracmaycat.
http://youtu.be/a6aQcfCy4BE
http://youtu.be/aC9JUIiRORg
http://youtu.be/RXdHziUCC8k
http://youtu.be/vOVXlfowV3U
EXTRES
http://youtu.be/dHB0yhQx4VQ

ABADESSES I PRIORES A LA CATALUNYA MEDIEVAL DE MARIA CARME ROCA


"ABADESSES I PRIORES A LA CATALUNYA MEDIEVAL", Editorial Base. Nou llibre publicat, que és el que fa 49 de Maria Carme Roca!

No és una novel•la, és un llibre d'història de divulgació de dones esplèndides, capdavanteres, sàvies, insurrectes... part de la nostra memòria i identitat.

 Presentada al Museu d'Història de Catalunya, pel seu director, Jusèp Boya, amb Jaume Sobrequés Callicó, Santi Sobrequés i Teresa Vinyoles.
On varem gaudir d’un reconeixement merescut de la tasca feta per tan grans professionals.